WiFi рутер

Телекомуникационна Компания Варна предоставя ползването на WIFI Рутери, марка  TP Link N840.

Предимства при ползването на WIFI Рутер закупен от ТКВ:

 • Безплатна настройка на рутера;
 • Безплатна поддръжка на рутера;
 • Дистанционно поддържане на рутера, както и качествено обслужване при обаждане да проблем с интернет услугата;
 • Гаранция за качеството.

Условия за ползване на WIFI Рутер:

 • Закупуване – цената е 42лв. и рутерът остава собственост на клиента;
 • Рутер под наем – 3лв. към месечната такса;
 • Рутер с депозит – оставя се депозит от 40лв. за срока на ползване на рутера, като при надлежно приключване на договора и връщане на рутера депозитът се връща /важи само при студентските промоции/.

Процедура при дефектирало оборудване-информация за потребителите.

При ползване на услугата интернет, предоставяна от ТКВ ЕАД, чрез закупено в офис на ТКВ ЕАД собствено на абоната устройство Рутер и в случай на повреда в устройството, абонатът следва да се обърне за отстраняването на повредата към оторизиран сервиз на „Ланком България” – централен офис в гр.София 13301 бул.”Иван Евстатиев Гешов” № 2Е, тел: 02/9200561. За удобство на абонатите ТКВ ЕАД предоставя възможност дефектиралото устройство да бъде оставено в офис на ТКВ ЕАД. В тези случаи ТКВ ЕАД съдейства на абоната като изпраща устройството в оторизиран сервиз за отстраняване на повредата. С цел непрекъснатост на предоставяните от ТКВ ЕАД услуги, по време на отсраняване на повредата на дефектиралото оборудване ТКВ ЕАД предоставя възможност абонатът да ползва временно друго устройство Рутер при следните условия: –

 • „Устройство за ползване” – на абоната се предоставя устройство Рутер за временно ползване за срок от 30-дни /за периода на остраняване на повредата/ срещу депозит от 40 лева, който се възстановява на абоната при връщане на предоставеното за временно ползване оборудване/ устройство. В случай, че абонатът не върне устройството в 30-дневния срок, ТКВ има право да задължи внесения депозит. –
 • “Рутер под наем” – Като допълнителна опция ТКВ ЕАД предоставя на своите абонати алтернатива да ползват услугата рутер под наем при месечна абонаментна такса – 3 лева.

 

Инженерна инсталация на рутер

Уважаеми клиенти,

Условията за инсталация на WiFi Рутер на адреса Ви са следните:

 • настройка и на рутер, закупен от ТКВ и  посещение на екип на адреса, за да инсталира рутера при първоначално заявяване на интернет услуга – безплатно
 • настройка на рутер, закупен от ТКВ и  посещение на екип на адреса, за да инсталира рутера – 15лв.
 • настройка на рутер, закупен от ТКВ в офис и взимането от там – безплатно
 • настройка на рутер, закупен от друг търговски обект и  посещение на екип на адреса, за да инсталира рутера – 15лв.
 • настройка на рутер, закупен от друг търговски обект в офис и взимането от там – безплатно

За повече информация може да позвъните на телефон 052/919293,  както и да посетите всеки един от представителните офиси на фирмата.


 

Revolution

Какво е WiFi Революция?

През 2009г. “Телекомуникационна Компания Варна” ЕАД стартира амбициозен проект по изграждане на WiFi покритие на територията на града. Това е високотехнологично решение за безплатен достъп до Интернет, изграждано по начин който няма аналог в национален план и се предоставя като бонус към всеки клиент който ползва на свой адрес поне една фиксирана услуга. С уважение към нуждите на всички свои бизнес и домашни потребители, за които мобилният интернет е необходимост, “Телекомуникационна Компания Варна” ЕАД до момента отговори с над три хиляди точки на присъствие осигуряващи безплатен WiFi достъп за всеки клиент на фирмата. Използва се непосредствено с Вашето мобилно устройство и не е необходимо да закупувате сим карти, USB модеми или други устройства които да носите винаги с Вас. Услугата е напълно безплатна и е проектирана в пълна съвместимост с всеки лаптоп, телефон, таблет с който разполагате.

Как работи?

 • Необходимо е да имате активен абонамент за фиксирани телекомуникационни услуги от “Телекомуникационна Компания Варна” ЕАД  на Ваш домашен или бизнес адрес
 • При плащането на Вашата месечна такса, Вие получавате касов бон, на който е изписано индивидуално за Вас име и парола за достъп до мрежата WiFi Революция
 • Потърсете с Вашия лаптоп или безжично устройство мрежа с име TCV WiFi Revolution. Закачeте се към нея
 • Направете опит да отворите произволен сайт, на екран ще видите запитване за име и парола. Въвеждате ги, потвърждавате и работите в интернет!

Допълнителни условия:

 • Необходимо е Вашият абонамент за фиксирани телекомуникационни услуги от “Телекомуникационна Компания Варна” ЕАД да бъде платен, за да може да имате име и парола за достъп.
 • В началото на всеки месец се актуализират Вашето име и парола, моля съхранявайте бележките за плащане в рамките на месеца в който е платено.
 • С цел по-високо качество на обслужването и от съображения за сигурност, са възможни ограничения в техническите параметри на Интернет-връзката.

Вече може да ползвате услугата като самостоятелно решение. Повече информация може да откриете тук


 

Wifi Free Hot Spot

Всички точки в град Варна, където може да ползвате напълно безплатно интернет, предоставен от “Телекомуникационна Компания Варна” ЕАД може да видите тук.